Ets una persona empàtica? Fes el test sobre empatia


L’empatia és la capacitat d’entendre la postura dels altres, de posar-nos en el seu lloc, viure les seves emocions com a pròpies. Té un component innat, però sobretot requereix aprenentatge, i no és fins a l’etapa adulta que s’ha pogut desenvolupar plenament. De les diferents capacitats, potser aquesta sigui la més decisiva per a viure en societat. Ens ajuda a relacionar-nos, a establir vincles amb les persones que ens envolten, a donar i rebre afecte, a estimar de forma adulta. L’empatia ens dóna informació íntima dels demés, ens guia en les interaccions, ens aporta feedback a l’hora de prendre decisions, sobretot si aquestes impliquen persones del nostre entorn més proper.

Tot seguit us deixo un test sobre empatia: l’Escala de Comportament de Cambridge. El podeu fer online si cliqueu l’enllaç, a través d’un portal dedicat al Síndrome d’Asperger i en general a l’Autisme. Indicar, en aquest sentit, que si bé el trastorn autista comporta sovint una manca important de capacitat empàtica, l’inrevés no és cert, és a dir, que una manca d’empatia no és sempre ni habitualment un signe d’autisme.

En fer el test sobre empatia, fixeu-vos en els diferents ítems. L’empatia no és una dimensió simple, té diferents angles, perspectives. Fer el test us servirà per dues coses: avaluar el vostre grau d’empatia en relació al promig de la població, i entendre millor les possibilitats empàtiques, els seus matisos, per saber diferenciar-les en la vostra pròpia vida quotidiana.

 

Test sobre empatia


2 thoughts on “Ets una persona empàtica? Fes el test sobre empatia

  • Jessica Hernandez

    Hola, m’ha semblat un test molt interessant! He tret un 53.

  • Albert Vidal Post author

    Gràcies pel teu comentari, Jessica. 53 és una puntuació lleugerament per damunt del promig, per tant indica que tens una bona capacitat d’empatia. Això és important, saber entendre els demés, les persones que ens rodegen, tenir capacitat de posar-nos en el seu lloc.

Comments are closed.