Vanessa Prades Estévez


VanessaPsicòloga psicoterapeuta, llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. És membre col·legiada del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, nº 14332. Psicòloga General Sanitària acreditada per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat de Catalunya.

Especialitzada en psicologia infantil i adolescent. Màster en psicoteràpia del Nen i l’Adolescent per la Fundació Eulàlia Torras de Beà i la Universitat de Barcelona.

M’inscric en els corrents de teràpia relacional i constructivista, partint de la base que la realitat té múltiples relats, i que variacions en les experiències relacionals poden impulsar canvis profunds en la persona.

Desenvolupo la meva activitat professional a Simbòlics Psicoteràpia, centre de psicologia a Vilafranca del Penedès, i a El Fil d’Ariadna, al barri del Poblenou de Barcelona. Sóc cofundadora d’ambdós centres.

 

 

Entrevistes al programa Coses de Mainada
Vanessa Prades a Coses de Mainada

  • Les vacances. Coses de Mainada. Programa de Penedès Televisió, emès el 9 d’agost de 2014. Toni Comas entrevista a Vanessa Prades per parlar de les vacances, com les viuen els nens i les nenes, quines oportunitats es donen durant aquests períodes, quin inconvenients apareixen i com es poden superar.
  • Els avis. Coses de Mainada. Programa de Penedès Televisió, emès el 23 d’agost de 2014. Toni Comas entrevista a Vanessa Prades sobre els avis. Una figura polivalent, que col·labora sovint en el cuidat de la mainada, que participa en la seva educació, que els estima i protegeix, que juga sovint amb ells. Ara bé, els avis no haurien de ser un substitut de cap altra figura, ni pares, ni cangur, ni llar d’infants… Quin és doncs el seu rol?
  • La gestió del temps. Coses de Mainada. Programa de Penedès Televisió, emès el 4 d’octubre de 2014. En aquesta ocasió, la Vanessa Prades ens parla del temps, aquest concepte tant obvi i alhora tant intangible. La percepció i l’experiència del temps va canviant amb l’edat, s’aprèn a gestionar-lo. Un repte difícil avui en dia, ja que fàcilment caiem en l’estrès, tant els grans com els petits.