LLIBRE
- Elogi de l’hort urbà (2013), de Vanessa Prades i Albert Vidal. Publicat per Edicions i Propostes Culturals Andana, Vilafranca del Penedès.
Sobtadament, cultivar s’ha convertit en una mena d’hàbit, alhora recent i llegendari; en la intimitat dels balcons, en espais col•lectius regulats per ajuntaments; també en solars orfes de finalitat, cedits a l’oblit després de la fase maníaca de la bombolla immobiliària. Una tendència, una moda, una acció col•lectiva…
Cultivar ha esdevingut un joc. Una activitat simbòlica on representar inquietuds, valors, reivindicacions socials, on plantejar -i assajar- alternatives de futur. Un espai, també, on representar-nos a nosaltres mateixos, qui som, treballar la nostra identitat.
“Elogi de l’hort urbà” parteix d’entrevistes a peu d’hort. Explora i recopila el que diuen els propis hortolans, les seves raons, els camins que els han dut a cultivar. S’evoquen conceptes com identitat, dol migratori, objectes de vinculació, prosum, ètica ecològica, espiritualitat…
- Les vacances. Coses de Mainada. Programa de Penedès Televisió, emès el 9 d’agost de 2014. Toni Comas entrevista a Vanessa Prades per parlar de les vacances, com les viuen els nens i les nenes, quines oportunitats es donen durant aquests períodes, quin inconvenients apareixen i com es poden superar.
- Els avis. Coses de Mainada. Programa de Penedès Televisió, emès el 23 d’agost de 2014. Toni Comas entrevista a Vanessa Prades sobre els avis. Una figura polivalent, que col·labora sovint en el cuidat de la mainada, que participa en la seva educació, que els estima i protegeix, que juga sovint amb ells. Ara bé, els avis no haurien de ser un substitut de cap altra figura, ni pares, ni cangur, ni llar d’infants… Quin és doncs el seu rol?
- La gestió del temps. Coses de Mainada. Programa de Penedès Televisió, emès el 4 d’octubre de 2014. En aquesta ocasió, la Vanessa Prades ens parla del temps, aquest concepte tant obvi i alhora tant intangible. La percepció i l’experiència del temps va canviant amb l’edat, s’aprèn a gestionar-lo. Un repte difícil avui en dia, ja que fàcilment caiem en l’estrès, tant els grans com els petits.
- Comunicació familiar amb infants i adolescents. Fèlix felicis. Programa de Penedès Televisió, emès l’1 de maig de 2017. La periodista Clàudia Climent entrevista a la psicòloga Vanessa Prades, on parla de diferents aspectes de la comunicació sovint tan complexa entre pares i els seus fills, especialment adolescents.
RÀDIO
- Entrevista al programa “Què vols SER” de Màxim Castillo, a Cadena SER. 25 de gener de 2016. Vanessa Prades i Albert Vidal parlen del seu llibre “Elogi de l’hort Urbà”, que indaga sobre les motivacions psicològiques de l’hort urbà i que reflexiona al voltant dels motius del seu èxit social.
ARTICLES
- Recursos audiovisuales en terapia sexual y de pareja (2011), de Lídia Antón, Carla Piqué, Vanessa Prades, Mar Puigmartí, M. del Carme Rallo, i Albert Vidal. Article publicat a la Revista de Psicoterapia, número 86/87, pp 69-98.
- Recursos audiovisuales en terapia sexual y de pareja (2012), de Vanessa Prades, Albert Vidal, Carla Piqué, Mar Puigmartí, Lídia Antón i M. del Carme Rallo. Versió reduïda de l’anterior article, publicat a la revista de psicologia Infocop.
- Disfunción eréctil en un contexto de pareja (2013), d’Albert Vidal. Article publicat a la Revista de Psicoterapia, número 92, pp 93-110.
- El Bueno, el Malo y el Soñador. Narcisismo elusivo y autoestima (2015), d’Albert Vidal. Article publicat a la Revista de Psicoterapia, número 100.
- El huerto y el duelo migratorio (2016), d’Albert Vidal. Article publicat a la revista Soberanía Alimentaria, nº 26.
- Hort espiritual (2017), d’Albert Vidal. Article publicat a la revista Dialogal, nº 61.
- Test de Autonomía Psicológica (TAP). Una prueba en construcción (2019), d’Albert Vidal, Alejandro Garcia-Gutierrez i Víctor Rouco. Article publicat a la Revista de Psicoterapia, núm 113.