Casal d’estiu a Vilafranca


Casal d'estiu a VilafrancaAquest estiu Simbòlics Psicoteràpia participem en el Casal d’Estiu que organitza l’Acadèmia Capicua. Concretament, realitzem dos tallers adaptats a nenes i nens de 3 a 12 anys. Un primer taller sobre horts urbans, i un segon sobre intel·ligència emocional.

En el taller sobre horts urbans, farem una immersió al món del cultiu en petit format. Ensenyarem als nens i les nenes a plantar, i també a tenir cura d’alguns dels cultius més comuns. Entre aquests cultius, indagarem quins són aquells que menys els agrada de menjar, com és el cas d’algunes verdures i llegums. Parlarem sobre aquests aliments, com es planten, com es cuiden, quines parts són les que es mengen. Fins i tot en sembrarem alguns, que si volen podran endur-se a casa. Conèixer l’origen dels aliments, veure’n el procés, el seu cicle, saber com s’han produït, o fins i tot produir-los ells mateixos, encara que sigui de forma simbòlica, ajuda els nens i les nenes a acceptar aquestes verdures i aquests llegums. Els activa la curiositat, s’hi vinculen, i els obre la porta a acceptar-los a la dieta.

El taller sobre la intel·ligència emocional tindrà un caire diferent. En aquest cas, ens endinsarem en el món de les emocions, i com aquestes intervenen en la vida interior de cada nen i nena, i en les seves relacions. Treballarem el món  emocional, no tan teòricament, sinó sobretot de forma pràctica, divertida, amb activitats adaptades a cada edat. La intel·ligència emocional és una capacitat complexa, necessària per desenvolupar-se en societat. Regula des de la capacitat de contenir les frustracions, el saber perdre o renunciar, l’acceptació dels límits, a saber esperar i ser pacients. També permet relacionar-nos amb les persones del nostre entorn, la família, els amics; és la capacitat de posar-se en el lloc de l’altre, l’empatia, o també el lideratge i el treball en equip, saber comunicar, saber escoltar.

El Casal d’Estiu de l’Acadèmia Capicua es realitza en dos períodes diferenciats, del 25 de juny al 21 de juliol de 2014 (Casal 1), i d’aquest mateix dia fins el 8 d’agost (Casal 2). Per a més informació podeu fer cap als enllaços que hem deixat, o bé contactar-hi directament a través del telèfon 938175377. L’acadèmia està ubicada al barri de La Girada, a c/ Josep Tarradellas 5-7, a Vilafranca del Penedès.

 


One thought on “Casal d’estiu a Vilafranca

  • Centre Acadèmic Capicua

    Des de l’acadèmia Capicua estem encantats de que uns professionals com vosaltres pugueu ser partícips del nostre projecte, el Casal d’Estiu. A l’acadèmia, ens agrada que la gent que col•labora amb nosaltres pugui aportar coneixements tant interessants i que tots els nostres petits participants es puguin aprofitar d’aquests coneixements de forma lúdica.

Comments are closed.