Albert Vidal Raventós


Psicòleg psicoterapeuta, llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Membre col.legiat del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, nº 16905. Psicòleg General Sanitari acreditat per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat de Catalunya.

Especialitzat en els àmbits sexual i de parella. Màster en Gerontologia Social Aplicada per la Universitat de Barcelona, i Màster en Teràpia Sexual i de Parella per la mateixa universitat. Actualment desenvolupo la meva tasca de psicoterapeuta a Simbòlics Psicoteràpia, centre de psicologia a Vilafranca del Penedès.

Treballo amb criteri integrador, adoptant enfocaments i tècniques terapèutiques de base constructivista i existencial, considerades en la Teràpia del Desenvolupament Moral. Entenc la psicoteràpia com un camí orientat a la promoció de la llibertat i l’autonomia personal, forma necessària de superar els diferents conflictes psicològics.

He participat diversos anys en el grup de supervisió del Dr. Manuel Villegas Besora, així com en diferents seminaris seus. Actualment estic desenvolupant aquest test online d’Autonomia Psicològica, basat en la Teoria del Desenvolupament Moral, en col·laboració amb els psicòlegs Alejandro García i Víctor Rouco.

 

Publicacions i ponències

  • Article “Recursos audiovisuales en terapia sexual y de pareja” (2011), coautor. Article publicat a la Revista de Psicoterapia, número 86/87, pp 69-98.
  • Article “Recursos audiovisuales en terapia sexual y de pareja” (2012), coautor. Versió reduïda de l’anterior article, publicat a la revista Infocop, del Col·legi Oficial de Psicòlegs.
  • Llibre “Elogi de l’Hort Urbà” (2013), coautor. Publicat per Edicions i Propostes Culturals Andana, Vilafranca del Penedès
  • Article “Disfunción eréctil en un contexto de pareja” (2013), publicat a la Revista de Psicoterapia, número 92, pp 93-110.
  • Ponència “El Treball i l’Hort”(2014), a les IX Jornades Lleidatanes de Filosofia Moderna, organitzades per l’Institut d’Estudis Ilerdencs.
  • Article “El Bueno, el Malo y el Soñador. Narcisismo elusivo y autoestima” (2015), publicat a la Revista de Psicoterapia, número 100.
  • Article “El huerto y el duelo migratorio” (2016), publicat a la revista Soberanía Alimentaria, nº 26.
  • Article “Hort Espiritual” (2017). Publicat a la revista Dialogal, nº 61.